Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fast jobb med jobbsjansen
Del artikkelen med venner og kolleger

Vålerenga Fotball og Hafslund ønsker med jobbsjansen å hjelpe ungdom som står uten verken skoleplass eller jobb. Målet er at alle elleve deltagerne får fast jobb.
 
Elleve utvalgte
– Vi hadde 22 ungdommer på intervju og satt igjen med 11 da vi var ferdig. De fleste av disse har minoritetsbakgrunn. Gutta—for det er bare gutter—har nå underskrevet avtalen og er klare til oppstart i begynnelsen av oktober, sa prosjektleder Lars Eirik Eggen til VIF.no i september i fjor.
 
Bare gutter
I tillegg til bare å være gutter, er alle deltagerne i alderen 17 til 23 år. De aller fleste har minoritetsbakgrunn. Prosjektet varer frem til sommeren, og startet med fire ukers opplæring i Vålerenga, og to ukers opplæring hos Hafslund. Nå jobber guttene tre dager i Hafslund og to dager i Vålerenga. Det endelige målet er at ungdommene skal få fast jobb i Hafslund, enten som elektrikere, vektere eller kundekonsulenter.
 
Ministerbesøk
Forrige fredag besøkte arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen Våleranga-brakka på Valle Hovin. Der presenterte guttene selv prosjektet for ministeren. - Jobbsjansen hindrer at unge gutter faller ut av arbeidslivet, de får seg jobb og lærlingplass og slipper å drive dank. Det er tydelig at guttene som er med trives, sa Hanssen til VIF.no.
 
Vinn-vinn
Ministeren tror også at prosjekter som jobbsjansen også kan ha verdi for bedriftene, også hvis en ser bort fra rent sosiale hensyn. - Hovedproblemet til mange bedrifter i dag er ikke mangel på oppdrag, men derimot mangel på folk. Det er underskudd på arbeidskraft i Norge. Derfor er det veldig klokt av Hafslund å engasjere seg her. De åpner en ny rekrutteringsvei og får tak i ungdom som de ellers aldri ville kommet i kontakt med. Jobbsjansen er et klokt prosjekt også bedriftsøkonomisk, sa Hanssen til VIF.no.

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?