Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Bedriftsidrett er en lønnsom investering
Del artikkelen med venner og kolleger

I motsetning til mange andre goder man får via jobben er bedriftsidretten helt uten skatteplikter. Det betyr at ansatte som er medlem av bedriftsidrettslaget kan motta treningsutstyr uten å måtte skatte for fordelen.
 
For å sikre at norske arbeidstakere skal holde seg i form er det gitt mange gode insentiver gjennom skattereglene.
 
- Bedriftsidretten er et av de beste frynsegodene vi har, både for den enkelte arbeidstaker, og for bedriften, sier Carsten O. Five, økonomirådgiver og redaktør for Kommentar.no.
 
Gratis sykkel
 
Five gir et eksempel med et bedriftsidrettslag som kjøper sykler til de ansatte som ønsker å bruke sykkel som fremkomstmiddel til jobben. Ved å kjøpe disse gjennom bedriftsidrettslaget kan de ansatte få bruksretten til disse og dermed disponere sykkelen også utenom arbeidstid.
 
Regnestykket blir svært attraktivt når du tar i betraktning at en ansatt må tjene ca det dobbelte av hva sykkelen koster pga skattenivået. I tillegg kan bedriften trekke fra utgiftene for sykkelen fra sitt overskudd.
 
På toppen av dette kan arbeidsgiver selge syklene til en svært gunstig pris til sine arbeidstakere etter noen år.
 
- Og det finnes ingen øvre grense for hva du som ansatt kan motta, eller som arbeidsgiver kan trekke fra på skatten, fortsetter Five. Så lenge alt administreres gjennom bedriftsidrettslaget, og trekkes fra som utgifter til bedriftsidrett.
 
Viktig med formalitetene i orden
 
Alle tiltak må organiseres som en del av bedriftsidrettstilbudet for at man skal oppnå skattefordelene. Det innebærer at man må opprette et bedriftsidrettslag på arbeidsplassen, som registreres som medlem i Norges bedriftsidrettsforbund, med et lovlig valgt styre. Bedriften bevilger så penger til bedriftsidrettslaget, som forvaltes av lagets styre til beste for flest mulig medlemmer. Bedriftsidrettslaget må dessuten sette opp budsjetter og sende dem inn til kontroll, som et vanlig idrettslag.
 
 - Bedriftsidrett kan bidra til å bedre det sosiale miljøet - det er for eksempel lettere å løse konflikter når man på forhånd har grått og jublet sammen i en fotballkamp. Bedriftsidrett er med på å bygge en bedriftskultur med høy standard, slår Five fast.
 

Feil

25. april, 2013

fabregas04
25. april, 2013
1 innlegg

Legg til som kollega

Dette spørsmålet har Skattedirektoratet vurdert eksplisitt, og sykkel som stilles til disposisjon er alt annet enn skattefritt:

Legg til kommentar

15. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?