Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


49 døde på jobb i 2008
Del artikkelen med venner og kolleger

Fjoråret så 49 omkomne som følge av arbeidsulykker i Norge, hvorav størsteparten hendte i jord- og skogbruksnæringen. 

Hver fjerde dødsulykke hendte i denne næringen. Det er en tredobling i bransjen satt opp mot de to foregående årene.
 
- Vi må tilbake til 2003 for å finne høyere antall dødsulykker enn i år. Arbeidsulykker skal og kan forebygges, og ulykkesforebygging er en oppgave som må tas på alvor, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen på tilsynets nettsider.
 
46 av de som måtte ofre livet for jobben var menn, og de fleste blant de 49 befant seg i aldersgruppen 40- 54 år. Ti av dem hadde utenlandsk pass.
 
Flest døde på Vestlandet
 
Arbeidstilsynets regionskontor på Vestlandet registrerte 16 av ulykkene. Dette innbefatter Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.
 
Utviklingen i enkelte næringer
 
Hele 13 av dødsfallene kom innen jord- og skogbruk. Det gjør at næringen hadde flest dødsfall i år.
 
- Fordi tallene er spesielt høye innen jord- og skogbruksnæringen vil Arbeidstilsynet doble antall tilsyn i denne næringen i 2009. Trenden er at de fleste ulykkene i landbruket skjer i sommermånedene. Dette viser at næringen må arbeide mer med å håndtere utfordringene i travle perioder på en trygg måte, sier Finboe Svendsen.
 
Til sammenligning er det registrert 10 dødsulykker i industrien, 6 i bygg- og anleggsnæringen og 6 døde som følge av sitt arbeide innen transport og kommunikasjon. Om man ser på sysselsettingstallene er det klart høyere risiko knyttet til arbeid i jord- og skogbruk enn i andre næringer.
 
De fleste dødsulykkene kom på grunn av at personer hadde blitt klemt eller fanget i forbindelse med arbeid med større maskiner og kjøretøy.
 

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?