Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykefraværet øker
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvinner er mest syke men det er blant menn den største økningen skjer. Usikkerhet i forbindelse med finanskrisen kan være en av årsakene som påvirker sykefraværet negativt.
 
Det legemeldte sykefraværet øker, mens det egenmeldte holder seg stabilt. I andre kvartal var sykefraværet på 7,1 prosent, en økning på 4,9 prosent fra i fjor. Størst økning har menn i bygg og anlegg.
 
- Den kraftige økningen vi ser i bygg og anlegg må sees i sammenheng med at det ved starten av en nedgangskonjunktur kan være en større grad av usikkerhet knyttet til omstillinger, noe som kan føre til økt sykefravær, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
 
NHO: Krisen påvirker
 
- Økningen i fraværet for menn i konjunkturutsatte næringer viser at krisen påvirker sykefraværet, sier Liv Ragnhild Teig, avdelingsdirektør i NHO.
 
Det er spesielt blant menn i privat sektor økningen i fravær kommer. Det legemeldte fraværet for menn økte med 10,7 prosent, mens kvinners legemeldte fravær kun har en svak oppgang på 1,9 prosent. Totalt økte det legemeldte fraværet med 6 prosent til 6,3 prosent i 2. kvartal 2009.
 
Fremdeles sterk vekst i bygg og anlegg
 
Blant hovednæringene økte sykefraværet kraftigst i bygge- og anleggsvirksomhet, i denne næringen var økningen på 15,2 prosent. Veksten kom i det legemeldte sykefraværet, mens det egenmeldte sykefraværet sank med 8,5 prosent. I eiendomsdrift og teknisk tjenesteyting økte sykefraværet med 12,9 prosent. Både det legemeldte og det egenmeldte fraværet vokste i denne næringen.
 
Vekst i andelen lange sykefravær
 
Andelen av totalfraværet som varte i mer enn 31 dager i løpet av kvartalet, gikk opp fra 62,8 prosent i 2. kvartal 2008 til 66 prosent i 2. kvartal 2009. Det egenmeldte sykefraværets andel av totalfraværet gikk ned fra 11,6 prosent til 10,7 prosent.
 

Legg til kommentar

15. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?