Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Greit å naske på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

En av fire norske arbeidstagere synes det er helt greit å stjele penner og kontorrekvisita på arbeidsplassen. Unge menn med høy utdannelse har dårligst moral.

 

Vi tøyer de etiske reglene på arbeidsplassen, viser en ny undersøkelse utført av bemanningsbyrået Kelly Services. Samfunnets normer i forhold til nasking er stort sett udiskutable. Men på arbeidsplassen kan det se ut til at andre regler gjelder.

Mer enn en fjerdedel av norske arbeidstagere synes det er greit å tuske til seg kontorekvisita fra jobben. I forhold til de 12 andre landene hvor undersøkelsen er utført, er det bare sveitsere og tyskere som nasker mer enn oss.

 

Skille mellom rett og galt

-          Denne undersøkelsen viser at når det gjelder etisk korrekt oppførsel på arbeidsplassen, er det mange mennesker som ikke helt vet hva som er rett og galt, sier Stig Lauvsland, sjef for Kelly Services i Norge til Aftenposten.

 

Surfer på jobben

Nordmenns tilbøyelighet til å utnytte arbeidsplassens fasiliteter stopper ikke med det. Undersøkelsen viser også at 18 prosent av norske arbeidsgivere synes det er greit å bruke firmaets programvare hjemme.

Mer enn halvparten av de spurte nordmennene bruker Internett på arbeidsplassen til private formål. Til sammenligning er det bare 28 prosent av spanjolene som synes det er greit å sjekke ut bakeoppskrifter og fotballresultater i arbeidstiden.

 

Unge menn verst

Blant dem som har vanskelig for å skille mellom rett og galt på arbeidsplassen, er det ifølge undersøkelsen høyt utdannede menn i alderen 20-34 år som skiller seg ut.

-          I løpet av de siste årene har vi sett mange tilfeller av uredeligheter i næringslivets toppskikt, noe som i sin tur reflekterer en nedbrytning av etikk på arbeidsplassen, sier Lauvsland.

 

Dersom vi antar at det er en sammenheng mellom utdannelse, kjønn og posisjon i næringslivet, er det grunn til å frykte at norske arbeidstagere i fremtiden vil tøye de etiske reglene på arbeidsplassen til nye yttergrenser. En liten trøst kan være at 63 prosent av de spurte var tilfreds med den etiske standarden i sin bedrift, noe som var høyest av samtlige land i undersøkelsen.

 


Legg til kommentar

03. oktober, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?