Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykefraværet fortsetter å falle
Del artikkelen med venner og kolleger

Ved inngangen til 2004 var sykefraværet blant medlemsbedriftene i Norsk Industri hele 7 prosent. Siden den gang har fraværet falt i takt med økt fokus på forebygging, oppfølging og IA, og er nå historisk lavt på 4,0 prosent, noe som er godt under landsgjennomsnittet.

Det gjennomsnittlige sykefraværet i Norsk Industri for 3. kvartal 2011 var 3,96 %. Dette er en nedgang på 5,9 % (eller 0,3 %-poeng) sammenliknet med 3. kvartal i 2010. Stadig flere bedrifter har fått på plass gode systemer for forebygging og oppfølging av sykemeldte.

- Det viktig å holde et kontinuerlig trykk på dette arbeidet. Forebygging og oppfølging skal være en del av det systematiske HMS-arbeidet i alle virksomheter. Det sier fagsjef Pernille Vogt i Norsk Industri.

IA-verktøy

Spesielt positivt er det at satsningen på IA gir resultater. Både bedriftsledere og klubbledere får skryt for sitt IA-engasjement.

- Vi oppfordrer alle til å ta i bruk det nye IA-verktøyet som ble lansert 27.september. De tre interaktive filmene er gratis og tilgjengelig for alle på www.inkluderende.no. Verktøyet er utviklet av Norsk Industri, NHO og LO på vegne av alle partene i arbeidslivet, sier Vogt. - Målet er at alle virksomheter skal komme ”et skritt videre”.

I følge NAV er gjennomsnittlig fraværsprosent for en bedrift på 5,7 prosent. Norsk Industri sine medlemsbedrifter gjør det dermed langt bedre enn bedrifter i landet for øvrig.

[Les pressemelding fra Norsk Industri]

Se vår løsning for oppfølging av sykefravær med In Absentia, og begynn oppfølgingen i dag!


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?